lifestyle

Vegetarisch eten

Sinds een aantal jaren ben ik vegetariër. Oftewel ‘vegetarisch’ zo mij vaak een beetje beschuldigend wordt verteld. ‘Oké, jij bent vegetarisch?’ Nou nee, niet echt nee 😊

Ogenblikkelijk moet je uitleggen waaróm je geen vlees of vis of kip eet. Vreemd eigenlijk, want ik vraag nooit aan iemand waarom hij of zij wél vlees eet. Maar vooruit. Eigenlijk was ik nooit een enorme vleeseter. Bij ons thuis werd verantwoord gegeten, en 1 ons vlees was voldoende. Behalve mijn vader, die had zwaar lichamelijk werk en werd rijkelijk voor zien van alles wat ik dus niet eet.

Bij mij  begon het een aantal jaren geleden.

Bij mij  begon het een aantal jaren geleden. Misschien weet je het nog. Die varkentjes die in België op een vreselijke manier werden omgebracht in de slachterij. Per direct ben ik gestopt met vlees eten. Kip en vis vond ik later ook zielig 😊 En omdat ik geen vlees meer at, waren de hapjes op feesten en bruiloften ook steeds minder lekker. Het enige wat overbleef was komkommer. Lag vaak ook nog tegen kaas of droge worst aan. Was ik er ook klaar mee. Op een gegeven moment dronk ik zelfs geen wijn meer. Want er waren toch geen lekkere hapjes ook…Toen drong de ernst van dit alles door, want wijn vind ik echt lekker. Ik ben geen volumedrinker of zo, maar drink graag een glas goede rode wijn. Dus toen ik de eerste fles lostrok volgde de rest vanzelf. Wel vegetarisch natuurlijk.

Vegetarisch spiesje.
Gepofte aardappel. Best lekker hoor!

Ik merkte dat het niet leuk is voor anderen als je bij een bbq bent o.i.d en geen vlees eet. Dus nam ik mn eigen spulletjes mee. Vis ben ik wel weer gaan eten. Heel af en toe. Dus vis in aluminiumfolie op de bbq. Brie inkerven, in aluminiumfolie en lekker met stokbrood in de  vloeibare kaas dippen en zelf spiesjes meenemen met van alles en nog wat. Groente en fruit. Salades die ook voor niet vegetariërs lekker zijn. Om te delen. Ik vind dat je een ander niet kunt opzadelen met jouw eetgewoonten.  De vegetarische slager heeft lekkere hamburgers. Tenminste dat vind ik. Die leg ik dan ook op de bbq. Is best te doen op die manier. Op een bolletje. Valt het ook niet zo op 😊 Want als je geen broodje hamburger eet schijn je niet gezellig te zijn…

Inmiddels ken ik de structuur van vlees niet meer.

Het enige wat ik écht mis is een rookworst haha. Sinds kort zijn er ook vleesvervangers die ik wel lekker vind. Maar de meeste niet. Ook niet de vegetarische rookworst van Unox. Het eerste hapje wel. Het tweede wordt al minder.

Vreselijk moeilijk vond ik het om ‘lekker te eten’. Want eerlijk is eerlijk: ik miste het stukje vlees enorm. Tegenwoordig verandert er veel. Er wordt meer nagedacht over wat je in je mond steekt. Een vegetarische pizza is niets bijzonders meer bijvoorbeeld. Ik vind wel dat je het moet leren eten. In het begin vond ik alleen maar salades o.i.d  Wij eten zelf graag mediterraans. Dat scheelde behoorlijk. Maakte het wel een stuk gemakkelijker.

Koken vond ik ook niet leuk meer. Heel lastig. Als ik een slechte bui heb vind ik het heerlijk één en ander eens goed stuk te hakken. Maar niets smaakte eigenlijk. Dan is koken niet fijn vond ik. Ik kon de goede smaak niet vinden. Wist niet goed hoe de kruiden te gebruiken etc. Mijn man eet nog steeds gewoon vlees. Alleen braad ik niets meer. Wat je niet wilt eten maak je ook niet voor een ander. Iedereen vind hem zielig, maar ja.

Inmiddels heb ik leuke recepten gevonden op pinterest. Vaak kan mijn man gewoon lekker mee-eten voegt hij het vlees later toe. Kan ook.

Heb jij nu ook moeite met het vinden van lekkere recepten? Kijk hier dan eens.

Er zit vast iets voor je bij. Eet smakelijk 😊

Bruschetta gemakkelijk en lekker

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *