Persoonlijk

Thuisblijven in Coronatijd

Thuisblijven in Coronatijd maakt dat ik pas op de plaats maak. Tot bezinning kom, en beseffen wat er nu werkelijk toe doet. Mijn praktijk moest sluiten, man mijn is zzp’er en heeft ook geen inkomen. Dat maak het er niet makkelijker op.

Het zet me aan het denken. Wat is er nu eigenlijk écht belangrijk… Je ziet het overal om je heen. Mensen worden socialer, kijken meer om naar ouderen en zwakkeren. Senioren merken hoe gemakkelijk beeldbellen is, en hoe het hen uit een isolement haalt. Voor hen brengen deze zware tijden ook positieve dingen met zich mee. Een mevrouw vertelde mij dat zij nu minder eenzaam was dan voorheen. Juist omdat ze nu in contact kwam met andere mensen door het beeldbellen. Gezellig samen een kopje koffie drinken en een beetje keuvelen bij een tv programma. Véél leuker dan een gewoon telefoontje vertelde zij glunderend.

Doordat wij de kinderen nu nauwelijks zien, komen mijn man en ik dichter tot elkaar. Wij zien elkaar doorgaans nauwelijks. Dat brengt ons werk nu eenmaal met zich mee. Fijn hoor, om weer eens een goed gesprek te hebben.

Waar ik mij nu ook meer tijd voor gun is om de financiën weer eens door te nemen. Het is tijd om weer te graan ‘vrekken’. 

Ik begin ogenblikkelijk met het omkeren van mijn portemonnee, en stop een paar cent in een groot glas. Zo ben ik ook ooit begonnen. De rest van de inhoud verdeel ik over 3 potjes die ik op het aanrecht zet. Puur voor de grap hoor, kijken wat het wordt. Ik heb vanzelfsprekend gewoon verschillende bankrekeningen. Dit staat daar los van.

  • 1 potje ‘voor leuke dingen’
  • 1 potje voor investeren
  • 1 potje voor de boodschappen.

In totaal €7, 86 verdeeld. Tevreden kijk ik naar mijn resultaat. Da’s tenminste weer een begin.

Morgen ga ik aan de slag met het week menu. Ik vind niets ergers dan klagers die roepen dat zij  ‘alleen macaroni en patat’ eten. Dat is helemaal niet nodig. Met een beetje uitvogelen heb je voor héél weinig geld een leuke maaltijd. Maar bezuinigen kost tijd. En dat hebben de meeste mensen niet. Zelfs de mensen zonder werk willen daar hun tijd niet insteken. Want in het begin ís het ook niet leuk. Na verloop van tijd echter, werkt het verslavend. Vooral als je merkt dat je minder geld gebruikt.

Ik weet dat je geen miljonair wordt door de reclame’s na te kijken, maar het is wél een begin naar financiële vrijheid. Om maar eens een mooi woord te gebruiken

fsafddf

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *