Met geld omgaan

Rabobank maakt betalen naar 06-nummer mogelijk

Klanten van de Rabobank kunnen vanaf maandag met de Rabo App geld overboeken naar een 06-nummer. Daarvoor hoeft het rekeningnummer van de ontvanger niet bekend te zijn. 

Het lijkt mij zelf een beetje dubieus omdat het bankrekeningnummer van de ontvanger niet bekend hoeft te zijn. Normaal gesproken sta ik zéker open voor allerlei nieuwe snufjes. Maar wat betalen betreft ben ik toch wel een beetje voorzichtig. Je hoort zoveel over oplichting e.d dat men in deze tijd wel oplettend moet zijn.

Wat ik me afvraag is hoe je er zelf zeker van zijn kunt dat het bij de ontvanger terechtkomt die je ook voor ogen hebt. Stel dat deze inmiddels een ander telefoonnummer heeft? 

Ik betaal toch maar liever met een 'tikkie'

Eerlijk gezegd sta ik hier nog wel een beetje huiverig tegenover. Een ‘tikkie’ vind ik prima. Omdat dit door de regel om relatief kleine bedragen gaat. Overboeken via de app op mijn telefoon is ook geen probleem. De ontvanger staat meestal wel in mijn adressenbestand.

We gaan het zien. Wellicht maak ik me zorgen om niets, maar voorlopig houd ik me nog maar gewoon bij overboeken en een ‘tikkie’. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *