Met geld omgaan

Op je Geld zitten.

Er stevig boven op zitten.

En dan bedoel ik eigenlijk dat je er goed mee moet omgaan. Als je niet de regie houdt over jouw geld, neemt jouw geld de regie over, en ben je binnenkort blut. Denk er maar eens over na.

Geld sparen is alleen leuk als er ook iets tegenover staat. Ik heb nú geld, dus ik koop nú een dure bank. Óp is het geld. Ik heb al eerder uitgelegd dat het de bedoeling is dat je iedere maand hetzelfde bedrag ook in een flesje of weet ik wat, stopt om leuke dingen mee te doen. 10 procent van jouw inkomen is het mooist om mee te beginnen. Maar als je dat niet missen kunt begin je met 2 of 5. Als je zelf maar ziet dat je er mee om kunt gaan. Ik begon met heel weinig. Wat ik eerder al zei: mijn ‘leuke dingen potje’ bevatte in het begin niet meer dan net voldoende voor een stukje kauwgum.
Maar omdat je dat geld wilt zien toenemen ga je er onbewust mee aan de slag. En denk er om: waar je mee bezig bent, komt naar je toe. Geld opmaken: geld op. Geld sparen voor later, en geld wat in het potje zit opmaken: Nu plezier, en ook geld voor later.

Niets nieuws voor velen van jullie misschien, maar ik vind het heerlijk. Jezelf luxe bieden betekent dat je zelf vindt dat je dat verdient. Kan me nog herinneren dat ik bij de kringloop dure glazen kocht, een paar mooie karaffen en een duur tafellaken. Zilveren kandelaar, en ook kaarsen. Allemaal te koop en kostte geen drol natuurlijk. Daar dekte ik dan de tafel mee. Puur om mezelf een goed gevoel te geven. Heerlijk. Ik kan het iedereen aanbevelen. Natuurlijk zijn er van die figuren die het belachelijk vinden, en ‘idioot dat je vindt dat je luxe verdient zeg;. Straatarm waarschijnlijk, net als ik, en jaloers. Nou jammer dan. Sinds ik geld op m’n rekening heb, kan ik ook beter aan goede doelen geven. En zo snijdt het mes aan twee kanten.

Als ik het gezin bekijk dat deze week meedeed aan ‘Steenrijk, straatarm’, dan vind ik het gewoon lastig om te zien dat deze mensen niets doen om uit de shit te geraken. Alleen maar klagen. Maar juist doordát ze klagen hebben ze niets. Als je voor een paar cent de tafel leuk dekt, ruim je ook de troep op in de woonkamer, omdat het niet past bij de rest. Niet dat ik ooit rotzooi in mn woning heb gehad, dat dan weer niet. Ik ben heel netjes en ruim alles op. Blijft mn hoofd ook op orde hahah

Het is voor mij ook goed om dit op te schrijven, zodat ik even weer pas op de plaats maak. Ik was namelijk een beetje hebberig. Wil graag een nieuwe auto. Zo’n blik dat iedere minuut minder waarde heeft. Weggegooid geld dus.. In mijn geval dan. Even goed oppoetsen dat ding, blinkt weer mooi in de zon. Tevreden gevoel. Prachtig 

Goed weekend allemaal.

(En als je vindt dat het alleen leuk leven is om dingen te doen waar je voor moet betalen: heel jammer. Wees een beetje creatief. Ranja in een karaf van 1,50 bij de kringloop, en dan een keer geen kaas, maar gewoon jam)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *