No Spend Challenge en kleinkind

Kleindochter en prins ‘are in town’. Vrienden en familie bezoeken….Ik weet niet hoor, maar erg weinig huisbezoeken afgelegd volgens mij. 2 Studerende arme mensen die het er eens even ‘goed van willen nemen’. haha

Laat ik eerst even melden dat ik met een challenge mee doe. De ‘no spend challenge’. Jawel. Ging goed, tot voor kort 🙁

Appje . ‘Haaaaajjj oma, thuis..?’ Alarmbellen. ‘Ehm jahaa, hoezo..?’. ‘We zijn in de stad hoor, dus we komen gezellig even langs’. Ja hoor, ik zie de bui al weer hangen… Dácht ik het niet. Drie, dríe…! dagen, en geloof me: die eten niet in een snackbar.

Het kroonprinselijk paar resideert in een appartement dat door een slachtoffer voor 2 nachten vrijwillig is afgestaan. Met een stuiver zakgeld denken ze prima te kunnen rondkomen. Totdat er gegeten moet worden. Het slachtoffer heeft de koelkast ter beschikking gesteld, maar tja…leeg nu… En dan eten we gezellig even mee. Altijd leuk hoor, maar ik zie de euro’s wegvliegen. Want U weet: ik bezuinig. De No Spend Challenge. Net begonnen met een aantal mensen, en ik wil niet direct al als verliezer uit de bus komen.

De hele week al ‘bieden we tegen elkaar op’. Wat heb jij niet uitgegeven? En nu moet ik de derde dag al weer opbiechten dat ik teveel heb gespendeerd. Want U begrijpt dat het niet bij het eten bleef, welnee. ‘Uhm oma, heb jij nog een fles cola, en oh ja, heb je nog toiletpapier’. Maar natuurlijk. Neem vooral mee wat je nodig hebt. En denkt U dat ze dan leuk op tijd weer weg gaan..? Nee dus, óók niet. Dat blijft de hele avond gezellig alles opeten.

Gisteravond;’Haaaajjj Oma…Oh God nee, niet wéér. Jawel hoor. Kunnen we mee- eten.? ‘Je weet toch dat ik niets meer in huis heb hè? Dat je moet eten wat de pot schaft..?’ Zucht…..De koelkast in. Niks, en minder. Net genoeg voor een pan bruinebonensoep, en wat turksbrood met kaas. Maar prima voor een vrek…

Ik kook bruinebonensoep”. “HHHmmm…Ik houd niet zo van bruine bonen, maar vooruit dan maar, anders hebben we niks..??!!

Duo list en bedrog meldt zich ruim voor etenstijd. Heb je nog een kaartlezer? En heb je nog een oplader?

Na het eten staat er nog een bezoek aan tante gepland. En ‘jahaa hoor’, kun je weer op die kinderen passen en..en… grrrommmm. Als ik dan een kwartier voor de winkelsluiting vraag of ze nog naar de Jumbo o.i.d moeten, scheuren ze op de fiets weg. Want oh ja, er moet nog drinken komen…Zucht…. Ik weet zeker dat straks mijn app weer oplicht. ‘Haaaajjjj Oma….thuis?’. 🙂

En wat de ‘No Spend Challenge’  betreft: ze zeggen toch altijd dat het niet gaat om het winnen, maar om het meedoen.. Helemaal niet. Want wie heeft  er weer teveel uitgegeven… ? Juist. 🙂

Delen? Leuk! Dank je wel.