lifestyle

Maak je eigen scrub en handcrème

Ruwe handen, maar geen scrub of handcrème in huis?

Je hebt ruwe handen, maar geen scrub of handcrème in huis. Misschien heb je het zelfs nooit gebruikt.

Vind je het te duur, of eigenlijk niet nodig. Nooit zoveel tijd en aandacht aan jezelf besteed, en nu wil je dat eindelijk eens gaan doen…

Maar…weinig tot geen geld. En dat beetje wat je hebt wil je bewaren…mooi excuus om er van af te zien.

Ik ken dat

Jarenlang kéék ik alleen naar goed verzorgde vrouwen. Een beetje met een schuin oog. Tja, wie weet hoe lang ze s ochtends voor de spiegel staat, en kijk eens wat moet dat allemaal kosten?

Totdat er een moment kwam dat ik merkte dat ik niet goed met geld omging. En toen veranderde alles. Ik was zuiniger, was bewuster van de wereld om mij heen. En ging ook aandacht besteden aan mijzelf. Ik wilde er ook leuk uitzien. Ooit zei iemand tegen mij: ‘kijk in de spiegel en zie iemand staan die is zoals ze is, of wil zijn zoals ze is’.  Ik keek en wist zeker dat ik niet iemand zag die ik wilde zijn. 

Dat is inmiddels een aantal jaren geleden. Feit is wel dat ik mij vanaf dat moment anders ben gaan kleden, een andere houding aangenomen ( rechtop, borst vooruit, schouders naar achteren en navel richting ruggengraat) 🙂

Zélfs heb ik een andere auto gekocht. Een cabrio. Wilde ik altijd al graag. En zodra je je ergens op focust komt het naar je toe. Ik zag een oude, goedkope, in goede staat, maar mooie cabrio. 3 jaar in gereden, toen een nieuwe kap er op. Niet duur, en goedkoper dan een andere auto. Nog steeds prachtig, vooral als ik m oppoets. Als de auto glinstert in de zon, voel ik me steenrijk 🙂 Gaat nog wel een paar jaartjes mee. Is inmiddels al dik bejaard, maar dat zie je er niet aan af. Ooit schreef iemand dat je beter een mooie oude glanzende auto kunt hebben, dan een nieuwe ferrari onder de modder..Tja, ik weet niet of ik het daar mee eens ben, maar vooruit.

Natuurlijk ben ik zuinig, érg zuinig. Dat betekent niet dat je er niet leuk kunt uitzien. Veel kun je zelf maken. Als je goed om je heen kijkt, en luistert, vind je voldoende trucs en tips. 

Hier volgt er 1

Je hebt nodig:

  • Een beetje kokosolie. Ik haal bij de Aldi. Heb je dit niet kun je ook een beetje zonnebloemolie gebruiken. Zelf gebruik ik het liefst zonnebloem olie, het is geurloos, en wordt ook niet weer hard. Dat heb je met kokosolie wel. Daarnaast kun je het dan ook gelijk gebruiken, kun je zien hoeveel suiker je nodig hebt. Dat is met de ( dan nog vloeibare) kokosolie ook moeilijk te zien.
  • Zout of suiker. Ik gebruik meestal suiker. Lekker ruw.

Dit is eigenlijk al voldoende.  In de video die ik vond ( hieronder) worden ook nog andere ingrediënten gebruikt. Die je misschien ook thuis hebt.

  • Een beetje mentol olie ( etherisch)
  • En een beetje kleurstof
  • Voor de handcrème heb je een beetje cacauboter nodig. 

Kleurstof heb ik niet. Etherische olie wel. Maar dat komt omdat ik zelf een praktijk voor massage- en manuele therapie heb. 

Zelf heb ik thuis twee lege glazen potjes waar dagcreme in heeft gezeten. Die gebruik ik voor de creme en de scrub. Probeer het maar eens. Leuk om te doen, snel klaar en kost nagenoeg niets 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...