La Ribière

Prblemen met de grote oude acacia
Bezoek Chateau Meijland
Je kunt zo heerlijk vér van je afkijken

Ons huis in Frankrijk

Járen geleden hebben wij een huis in Frankrijk gekocht. Destijds was het een krot. Dat vertelde ik overal, want ik vond het erg decadent om daar een huis te hebben. Inmiddels is het een krot met water en licht. Mijn man denkt daar anders over. Hij vindt dat je best mag spreken van een leuk vakantiehuis. We hebben er hard voor gewerkt, en lang voor gespaard. 

Zodra iemand merkt dat wij daar een huisje hebben is de eerste vraag: ‘Verhuren jullie het ook?’ ‘Nee, we verhuren het niet’. 

Ooit wel gedaan. Daar kwam ik snel op terug. Toen ik merkte dat een sierkussen anders op de bank lag, was ik er klaar mee.  Daarnaast staat ons huis  in een afgelegen dorp, en omdat ik altijd voor een ander denk, ga ik er van uit dat mensen ons huis niet willen huren. Het is geen metropool, laat ik ‘t zo zeggen. Toen wij het huis kochten woonden er 4 mensen in het dorp. Nu wonen er een aantal gezinnen met kinderen. 

Ik ben daar niet blij mee…kinderen zijn leuk hoor. Als ik ze maar niet hoor. Behalve die van onszelf dan natuurlijk. Haha. Ruim volwassen en ook inmiddels met kinderen. Schatjes vanzelfsprekend.

Ik geef altijd duidelijk aan dat mensen hun pubers moeten thuislaten, er is gewoon niets te doen. Niemand luistert, zodat na de vakantie iedereen altijd boos reageerde met:’er is niets te doen’.  Wij vinden het er heerlijk. Fijne temperatuur, water in de buurt. Een ‘klein’ meer, waaraan goedkoop gekampeerd kan worden. En een groot meer waar alles voor handen is. Ongeveer een uur van een klein skigebied. Prima voor ons.

Omdat het erg rustig ligt, moet je voor jezelf koken. Want voor de boodschappen en ander vertier moet je een kwartier in de auto. De bakker kokmt natuurlijk wel regelmatig in het dorp. Bijkomend voordeel is dat je moeilijk van je geld af komt. 🙂 Lang leve het bezuinigen. 

Wij komen er graag. De mensen zijn er aardig. Beetje van allerlei pluimage. Een kunstschilder, een ‘rasta’ man met drie kinderen. Die speelt s’avond een beetje melancholiek op zn accordeon, een orthodontist uit Parijs, die nu loco burgemeester is, en in een overall op een quat rondcrosst. 

Het is er rustig en gezellig. Niet aan zee. Wel bij meren en rivieren.  Als je je dikke teen goed op het gas zet, kun je binnen 5 uur aan zee zijn. Wij nemen dan ons tentje mee, en blijven een paar nachten op een camping. 

Heerlijk. 

Bekijk de omgeving maar eens als je dat leuk vindt. En denk je dat het iets voor jou is om te huren, laat t me dan even weten. Het is niet duur, maar dan willen we wel graag dat je het gazon even maait, en het huisje schoon achter laat. In goed vertrouwen.

www.vrijheidblijheid.com