Een goedkoop maar lekker paasontbijt

Morgen is het zover: Paaszondag 2020. Een hele andere Pasen dan andere jaren. Maar daarom niet minder gezellig heb ik me voorgenomen. Vandaag druk bezig geweest het paasontbijt voor te bereiden. Goedkoop, zo goedkoop mogelijk. Dus met restjes die over gebleven zijn deze week.

 

Het foto’s maken van lekker eten moet ik nog leren. Vandaar dat ik enkele afbeeldingen heb gebruikt, die niet van mij zijn. 

Hoe ziet ons paasontbijt er uit..

 • Pistoletjes.
 • Warme broodjes.
 • Eiersalade.
 • Tomatensalade.
 • Quiche.
 • Eieren.
 • Jus d’orange ( in een wijnglas)

Recepten heb ik zelf bedacht. Goedkoop, gezond en lekker.

 • Pistoletjes:  Zelf afbakken van de Aldi. Over de lengte doorsnijden, plakje kaas tussen leggen. Kapje er op. Daaroverheen sliertjes kaas. 10 minuten in de oven.
 • Eiersalade: 3 eieren halfzacht koken. Heel klein uitje fijn snijden. Eieren blokjes snijden. Mengen met klein uitje, peper, zout. Klein beetje kerriepoeder, anderhalve eetlepel crâime frêche en anderhalve eetlepel mayonaise. Eetlepel bieslook. Even goed laten intrekken in de koelkast.
 • Tomatensalade: Pond tomaten in reepjes snijden. Ik haal de pitjes er uit. Uitje fijnsnijden en over de tomaten uitspreiden. Beetje appelazijn en olijfolie. Dán ( het geheim achter dit recept) een behoorlijke schep zout, en goed bestrooien met basilicum. Véél basilicum. Is prima als de tomaten helemaal bedekt zijn. Normaal gesproken kook ik met verse basilicum, maar in dit geval smaakt het beter met gedroogde kruiden. Laten intrekken, en dan pas doorroeren.
 • Ik maak daar kleine bruchetta’s bij. 
 • Afbakbroodje van de Aldi. In plakjes snijden, en bestrijken met olijfolie. In de over tot ze lichtbruin zijn. Insmeren met een half knoflookteentje. 
 • Quiche maak ik van overgebleven groente van de afgelopen week. Gewoon gemakkelijk recept. Groente, ei, zure room, bladerdeeg, en een beetje  oude kaas. geraspt. Of welke kaas je maar lekker vind. Wel even een heel klein beetje paneermeel op de bodem, en gaatjes prikken. Anders is het te vochtig.
 • Gekookte eieren spreekt voor zich
 • De tafel leuk dekken. Ik haal altijd een rol behang die ik over het midden van de eettafel leg. Een paar leuke kaarsenkandelaars, bloemetje en jus d’orange uit een wijnglas 🙂

Een leuk idee om salade op deze manier op te dienen.

Kost nagenoeg niets, alles nog op voorraad doordat ik de meeste ingrediënten ook door de week gebruik om mee te koken.

Eieren koken heeft geen nadere uitleg nodig denk ik 🙂

En ik maak dan nog een fruitsalade. Fruit heb ik altijd in huis. Ik vind het leuk om de sinaasappelen te ontvliezen, samen met plakjes banaan, verse ananas, peer en bosbessen die ik in de vriezen heb.

Vrolijk Pasen!

Delen? Leuk! Dank je wel.