lifestyle

Breien is hip !

Doe jij ‘het’ al? Breien? 🙂

Op dit moment is breien weer een hype. Vooral in de coronatijd vanzelfsprekend. Maar ook voor die tijd ontstond de trend al een beetje. Het is ook een heerlijk ontspannend werkje. Als je het kunt haha

Ik herinner me de tijd nog dat wij op school leerden handwerken. Breien ook. Wát een ramp. Ik kon het gewoon niet. Van dat witte dunne katoenen garen, klamme handen en ijzeren breipennen die groen en bruin uitsloegen van de roest. Ruzie met de juf, huilen, een een vreselijk smoezelig lapje dat voor pannenlap moest doorgaan. Natuurlijk had je altijd van die figuren die de test glansrijk afsloten. Aan het eind van het jaar moesten alle pronkstukken worden tentoongesteld. Dat ding van mij lag altijd ergens achteraan. Tot groot verdriet van mijn moeder natuurlijk. Thuis veel oefenen, janken en niet buitenspelen, want dat rótding moest op tijd af. Trauma natuurlijk. Dat begrijp je misschien.

Overigens was ik helemaal geen ‘licht’ op de basisschool. Wat een vréselijke tijd.  Omdat de schepper niet door had dat ik teveel kreeg van wat ik helemaal niet wilde hebben, viel ik nogal buiten de boot. Wat bén ik gepest op die rotschool. Op het voortgezet onderwijs merkte ik dat ‘grappig zijn’ een hele goede bescherming bood. Komt dat nu even goed uit. Kan ik hier ook af en toe eens helemaal mezelf zijn 🙂

Goed, over dat drama later meer 🙂 Breien…Ik heb een mooie site gevonden in ‘De Telegraaf’. Daar heb ik weinig aan toe te voegen. Probeer het eens zou ik zeggen.    

De link voeg ik toe.

Patronen om te breien

Veel plezier ermee. 🙂 

Kijk, het gaat al beter

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *