Ben benieuwd wat we aantreffen na 7 maanden

Ontzettend benieuwd ben ik wat we zullen aantreffen in Ribière na zoveel maanden. Ons huis zal wel weer met de armen over elkaar ons staan op te wachten. Meestal is ze niet erg vrolijk als we ons na lange tijd weer melden. Het duurt haar allemaal te lang. Ik vind dat het een meisje is. Ook dat nog. Dan is het helemáál zielig 🙂

Zolangzamerhand begin ik er goed van te balen dat we NOG STEEDS niet naar Ribière kunnen  Ik heb het echt nodig. Hartstikke druk in mijn praktijk, en eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin om mij op mijn werk te storten.

Ik heb al eens eerder een foto gedeeld op deze pagina, maar voor de gein zet ik ‘m er straks nog eens op. De luiken moeten ook nodig in de verf en..en…en…

Een paar maanden geleden troffen we dit aan...De acacia had jonkies gekregen....

Vorige maand heb ik de buren nog gemaild. Zij wonen in een dorp naast Parijs, en zaten dus ook in lockdown. Konden ook niet afzakken richting ons gehucht. Vraag: als jullie misschien tóch eerder in Ribière komen, willen jullie dan ons gras maaien..? Oorverdovende mailstilte…Bericht:’Jullie grás maaien….jullie komen eind mei toch zélf deze kant op….ggggrrrrrr. En nee, mei lukt ook al niet. Zal wel eind juli worden. En dan wil er ook nog visite komen. Nou, ze zullen goed aan de bak moeten dan hahah. Wat zal het een schok voor ze zijn hihihi.

Arme Bibi, die kan ik ook helemaal niet missen. En nee, de rest eigenlijk ook niet zo…:-)

‘Als het zo doorgaat ga ik helemaal niet meer’, knor ik tegen Willem. ‘Ja hoor, daar gaan we weer…zucht…’. ‘Altijd hetzelfde gezanik. Wat nou weer.. die stomme kat moet zeker mee. Of de tuin kun je niet missen, of de kinderen, je moeder met die hond zeker óók op de achterbank…’   Ik doe er niks op hoor, is echt een lieverd. Maar het klopt wel. Nederland kan ik ook moeilijk missen, en als ik in Ribière ben wil ik weer niet richting Nederland. Ach ja, wat een luxe probleem eigenlijk. Moet ik me daar weer tegen verdedigen hahah.

Met een beetje geluk ziet het huis er na 'zweet , bloed en tranen', weer een beetje toonbaar uit.

Boze mevrouw

Soms kunnen mensen echt heel verwijtend tegen me praten. Pas geleden nog een mij totaal onbekende vrouw die mij hoorde ‘klagen’ tegen een kennis die ook een huisje heeft in Frankrijk.  Een paleisje, in tegenstelling tot ons stulpje waar je lekker kunt aanrommelen. ‘Tja, dat heb je er nu van dat je daar een huis hebt gekocht. Nu moet je daar altijd met vakantie’, Zo’n zelfingenomen figuur leek me. Helemaal niet aardig. En als ik dan ook nog vertel dat we gewoon met een tent richting de Middelandse zee gaan, is het helemaal mis. Met een tént….Kribbig beent ze weg.

Of nou ja, Middelandse zee... Gewoon vissen in de buurt kan ook
Delen? Leuk! Dank je wel.